De Klimaatperiscoop – Familie voorstelling v.a. 8 jaar

De Klimaatperiscoop is een muzikale familievoorstelling over milieuvervuiling. Een onderwerp dat zich op het eerste gezicht misschien niet leent voor al te veel vrolijkheid, maar zo zitten de voorstellingen van Poppa.P nu eenmaal in elkaar. Ze zijn speels en optimistisch met een serieus randje. Hoewel plezier maken voorop staat, steekt het publiek ondertussen aardig wat op over het thema.

In de Klimaatperiscoop maak je kennis met een vrolijke vuilnisman, die zijn goede humeur verliest omdat de wereld steeds meer vervuild raakt. Hij wordt dagelijks
geconfronteerd met bergen afval, dus als iemand weet hoe slecht het ervoor staat dan is hij het wel. En het ergste is nog dat hij is zijn vriendin kwijt is. Is zij, net als vele
anderen, verdwenen in het afval? De vuilnisman gaat naar haar op zoek in de rommel. Gelukkig is afval opruimen zijn werk, maar toch is het een lastige klus. Niemand helpt hem, iedereen kijkt liever de andere kant op. Hij wordt tegengewerkt door een pratende veiligheidscamera die alles in de gaten houdt. En je gelooft het niet, maar hij wordt ook nog verleid door een paar naaldhakken! Gelukkig geeft de dappere vuilnisman niet op. Aan het einde van deze spannende theatervoorstelling vol leuke liedjes vindt hij een manier om met alle problemen om te gaan. Hij krijgt zijn vriendin én zijn goede humeur terug. Misschien moet die laatste zin er niet bij, om het einde niet te verklappen..