Biografie

Plezierig met een serieus randje

Een kritische, rebelse blik op de wereld; dat is wat mij als theatermaker en muzikant typeert. Die voelsprieten voor onrecht, uitsluiting en hypocrisie heb ik niet voor niks.

Toen ik jong was leefde ik een tijdje aan de rafelrand van de maatschappij. Ik had weinig geld en leefde min of meer op straat. Mijn punky uiterlijk en alternatieve levensstijl leverden de nodige afkeuring van mijn omgeving op . Die periode heeft een enorme invloed gehad op mijn leven, hoe ik mijn voorstellingen maak en hoe ik naar de wereld kijk. Mijn voorstellingen hebben altijd een serieus randje, al staat plezier maken voorop.

Kinderen als inspiratiebron

Uiteindelijk kreeg ik vaste verkering, een huis, diploma’s en een baan. Ik groeide uit tot een muzikale duizendpoot: (straat)muzikant, zanger, componist en multi-instrumentalist. Opleidingen op het gebied van improvisatietheater, clownerie en theaterregie zorgden ervoor dat ik voorstellingen ging maken met een combinatie van theater en muziek. Toen ik kinderen kreeg, begon ik als vanzelf voor mijn dochters kinderliedjes te maken. Die liedjes ging ik ook voor andere kinderen zingen en daarmee had ik mijn passie gevonden. Ik speel heel graag voor kinderen, omdat ze zo heerlijk direct en spontaan reageren. Interactie met het publiek is voor mij essentieel. Het zorgt voor verbinding én voor heel veel nieuwe inspiratie.

Poppa.P

Mijn artiestennaam is Poppa.P. Hoe ik aan die naam kom? Dat is wel een leuk verhaal. Toen ik bijna vader werd zong een bandlid tijdens een optreden continu voor de grap “P..P..P… Poppa.P.. Poppa.P”. Die P staat eigenlijk voor Pim, maar kinderen zullen bij de P vooral aan hele andere dingen denken: Pizza, Patat, Pannenkoeken, Poffertjes en natuurlijk aan Plezier met een grote hoofdletter P.

Pim Hendriks